Bravecto

Bravecto kutyáknak

A BRAVECTO egy fluralaner hatóanyag-tartalmú, bolha- és kullancsfertőzések kezelésére használható új termék a piacon.

Ez egyben az egyik előnye is, mert jelenleg rezisztenciát még nem tapasztaltak használatakor. Az ízesített tablettát könnyű alkalmazni, mert a kutyák szívesen megeszik, alkalmazása biztonságos (rövid ideig előfordulhat mellékhatásként enyhe gyomor-bélpanasz). Hatása háromszor hosszabb ideig tart, mint a spot on készítményeké. A védelem fél nap alatt kialakul, és 12 hétig (barna kutyakullancs ellen csak 8 hétig) tart. Biztonságosan alkalmazható vemhes vagy szoptató állatok esetében, illetve 8 hétnél és 2 kg-nál nehezebb kölykökön is. Alkalmazása más gyógyszerek hatását nem befolyásolja. Hatása maradéktalan rendszeresen kozmetikázott, fürdetett vagy úsztatott kutyák esetében is. A termék segít kiirtani a bolhapopulációt a kutya környezetében is.

Hátránya: a bolháknak és kullancsoknak meg kell kapaszkodni az állaton, és el kell kezdeni vért szívni. Elvileg a szer előbb elpusztítja az élősködőt, mint az beoltaná a fertőzést, de a terjesztett betegségek átvitelének lehetősége nem zárható ki teljesen. Nincs repellens hatása, a szúnyogokat nem tartja távol.

Napi költsége (12 hétre számolva)

2 kg – 4,5 kg közötti kutyának – 80 Ft/ nap

4,5 kg – 10 kg közötti kutyának – 85 Ft/ nap

10 kg – 20 kg közötti kutyának – 90 Ft/ nap

20 kg – 40 kg közötti kutyának – 100 Ft/ nap

40 kg – 60 kg közötti kutyának – 105 Ft/ nap

Megrendelhető a kutyatap24@gmail.com címen, vagy megvásárolható patikánkban.

Bravecto macskáknak

Már megjelent a macskáknak készült Bravecto. A fluralaner hatóanyag tartalmú készítmény védelmet nyújt kullancsok és bolhák ellen. Ellentétben a kutyás készítménnyel, macskák számára rácsepegtető oldat formájában érhető el, amely 12 hetes védelmet biztosít. A kezelést követően a bolha elleni hatás 12 órán belül, a kullancs elleni hatás pedig 48 órán belül kialakul. Az állat súlyától függően háromféle kiszerelésben kapható.

Hátránya, hogy a bolháknak és kullancsoknak meg kell kapaszkodni az állaton, és el kell kezdeni vért szívni. Elvileg a szer előbb elpusztítja az élősködőt, mint az beoltaná a fertőzést, de a terjesztett betegségek átvitelének lehetősége nem zárható ki teljesen.

Megrendelhető a kutyatap24@gmail.com címen, vagy megvásárolható patikánkban.