Házirend

Tájékoztató a MURMUCZOK házirendjéről

 • A váróban kihelyezett itató automatikus szűrőberendezéssel rendelkezik, és rendszeresen fertőtlenítjük. Természetesen minden kedvenc legbiztonságosabban a saját tálkájából ihat, mi ezzel a lehetőséggel az elhúzódó várakozást szeretnénk megkönnyíteni.
 • A gazdik számára ásványvíz-automatát és eldobható poharakat biztosítunk.
 • Kerékpárral érkező ügyfeleink az épülettől balra található fém tárolóállványon rögzíthetik biztonságosan kétkerekűjüket.
 • Gazdik számára toalett a patikába menet, az emeleti lépcsőnél található.
 • A váró helysége, valamint a teljes épület nyáron légkondicionált, télen fűtött helység. Ezért kérjük, a bejárati ajtót szíveskedjenek mindig becsukni.
 • A rendelőben dolgozó kollégáink monitoron látják a váró területét, így megérkezéskor nem szükséges kopogással jelezni. Amint lehetőségük lesz, szólítani fogják a soron következőt.
 • A váróban elhelyeztünk egy emlékeztető gyertyát, mely akkor jelez, ha a rendelőben különösen nehéz és fájó pillanatokat élnek át kollégáink és a gazdi is. Köszönjük megértő türelmüket és empátiájukat!
 • Kérjük a gazdikat, hogy kutyát csak pórázon vezessenek be hozzánk, mert itt találkozhat más fajtájú állattal is, aki esetleg rossz néven veszi a lendületes és túl közeli ismerkedést. Ennek megelőzésére, illetve szabályozására nagy segítség a póráz.
 • Vizsgálat során elsősorban a gazdi segítségét kérjük a kisállat rögzítéséhez, hisz ő áll a legközelebbi bizalmi viszonyban a kedvencével. Segítő kollégáink csak a nehezen kezelhető, veszélyes állatok megfogásánál segédkeznek, természetesen eszközök és védőfelszerelés segítségével. Kérjük, hogy ne vegye zokon, ha sérült, riadt, esetleg neveletlen vagy támadó kedvencét másként nem tudjuk kezelni. Segítő szándékunk mellett fontos a kollégáink és az Ön testi épsége is.
 • Kedveljük, ha a rendelőnkbe a család aggódó gyermekkel együtt érkezik, de kérjük, előre mérje fel a lehetséges kockázatokat, hogy gyermekének ne okozzon traumát az esetleges látvány vagy érzelmi megrázkódtatás. Gondoljon arra is, hogy a kisebb gyermekek türelmetlen rosszalkodása nem könnyíti meg a beteg kedvenc ellátását.

Ajánljuk figyelmükbe a Zállatorvos témába vágó remek videóját: https://www.youtube.com/watch?v=XScmdNqjad8

VÁRAKOZÁS, IDŐPONTFOGLALÁS

A Murmuczok Állatgyógyászati Centrum 1996 májusa óta minden naptári napon segít a hozzá forduló gazdiknak. A teljes épület – a földszinti rendelő és az emeleti patika is – az év minden napján nyitva áll. Igyekszünk hétvégén és ünnepnapokon is megfelelő létszámú kollégát biztosítani, de a hirtelen megnövekedett igényeket – különösen hétvégén és ünnepnapokon – így sem tudjuk minden esetben, várakozási idő nélkül kiszolgálni.

Rövidebb várakozási időre számíthat hétköznapokon napközben és a délelőtti órákban. Megnövekedett várakozási időre számíthat hétvégén, ünnepnapokon és hétköznap esténként.

Időpontot – helyesebben időszakot – előre egyeztetni a rendelő telefonszámain (+36 1 294-25-18, +36 30 538-47-36) lehet. Itt előre meg tudjuk beszélni azt is, hogy milyen problémával állunk szemben, és várhatóan mennyi időt vehet majd igénybe a vizsgálat vagy kezelés.

Sürgősségi helyzet esetén az előre foglalt időpont módosulhat. Megértésüket köszönjük!

FIZETÉSI lehetőségek:

Készpénz – online pénztárgép vagy tételes számla ellenében.

Készpénz – tételes számla, nyomtatott kezelési lappal (kisállat-biztosítási kárrendezéshez)

Bankkártyás fizetési lehetőség (paypass is) – a földszinti rendelőben és az emeleti patikában is.

Kérjük, jelezze fizetéskor, milyen bizonylatot kér. Kérésére kórlapot is nyomtatunk!

(Figyelünk környezetünkre! Kórlap nyomtatásának csak akkor látjuk értelmét, ha gyógyszeradagolást, kezelési sort, vizsgálati eredményeket is tartalmaz. Egysoros, rövid bejegyzés esetén – például oltás, gyógypillantás és hasonlók –, környezetünk védelme érdekében nem javasoljuk a kezelési lap kinyomtatását.)

Halasztott fizetés, átutalással – szerződött partnereink számára. (Cégek, állatvédelmi civil szervezetek, alapítványok, egyesületek.)

Helyszíni kiszállás esetén csak készpénzes fizetésre van lehetőség, számla ellenében.

Éjszakai 24 órás ügyelet:

A Murmuczok Állatgyógyászati Centrum 1996 májusa óta minden naptári napon segít a hozzá forduló gazdiknak. A teljes épület – a földszinti rendelő és az emeleti patika is – az év minden napján nyitva áll. Igyekszünk hétvégén és ünnepnapokon is megfelelő létszámú kollégát biztosítani, de a hirtelen megnövekedett igényeket – különösen hétvégén és ünnepnapokon – így sem tudjuk mindig maradéktalanul kiszolgálni. Bár a MAOK irányelvei alapján lehetőségünk van extra felárak felszámolására, ezekkel igen ritkán és csak kivételes esetekben éltünk eddig is.

A MAGYAR ÁLLATORVOSI KAMARA (továbbiakban MÁOK) díjtétel szabályzata alapján (2012. évi CXXVII. törvény 4.§ (6) l) pontja:

„Extra felárak:

 • 100%-kal magasabb lehet valamennyi díjtétel az ún. készenléti időben (a kihirdetett rendelési időn túl, vagy 19 és 06 óra között, továbbá pihenőnapon, ünnepnapon) történő ellátás esetén.
 • 100%-kal magasabb díjtétel számolható el a hatályos jogszabályok alapján veszélyes állatnak számító faj, valamint veszélyessé nyilvánított eb állatorvosi ellátása során.”

Sajnos az éjszakai ügyelet olyan terheket róna ránk (létszámnövelés, biztonságtechnikai fejlesztés stb.), melyet nem tudunk hosszú távon vállalni a magunk számára elvárt szakmai színvonal megtartásával.

Kritikus állapotú kedvenceket részletes kezelési és kórlappal adunk ki, így ha ügyeletben szorulna ellátásra kedvence, akkor az ellátó orvoskolléga pontos tájékoztatást kap.

Megértjük, ha a gazdi éjszaka aggódik kedvencéért, így a visszajelzések és tapasztalatok alapján az alábbi rendelőket ajánljuk szívesen:

Lehel úti Állatkórház

 • Állatorvos, állatkórház éjjel-nappal Budapesten
 • 1135 Budapest, (XIII. kerület) Lehel u. 43.
 • A Hungária körútnál, a régi Domus és Kika szomszédságában.
 • Nyitva minden nap 0-24-ig! Telefon: +36-1-350-0361

Ügyeleti időszakban telefonhívásokat sajnos nem tudnak fogadni. Azaz segítő kéz híján nem veszik fel a telefont, így gond esetén mielőbb indulni kell hozzájuk!

Dr. Juhász Tamás NON-STOP Kisállatkórház

 • 1112 Budapest, (XI. kerület, Buda) Péterhegyi út 46.
 • Őrmezőn, az Egér úthoz közel
 • Nyitva minden nap 0-24-ig!
 • Telefon: +36-1-310-1106, +36-1-310-1554, +36-1-310-0108