Házirend

Házirend

1.     Érkezéskor csengessen.
Érkezését minden esetben csengetéssel jelezze a Váró I.-ben (utcáról nyílik). A csengő a bejárattal szemben található. Amennyiben műtött állatért jött, kérjük jelezze a Váró I-ben és csak azután menjen hátra a Váró II-be (udvarban hátul).

2.     Kérjük, várjon türelemmel.
Az időintervallumra érkezőket és a sürgősségi eseteket előre vesszük.
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az időintervallumra érkezőket időben behívjuk, de sajnos előfordulhat csúszás a váratlan, elhúzódó esetek miatt.
Kérjük kollegáinkkal legyenek türelmesek, hiszen mindannyian azért vagyunk itt, hogy segíthessünk kedvencükön.

3.     Kutyáján mindig legyen póráz.
A rendelő egész területén kötelező a pórázhasználat. Kérjük vizsgálat után se hagyja szabadon kutyáját, hiszen a rendelőben egyszerre több állatot is kezelünk és nem biztos, hogy a másik állat tolerálja az Önét. Amennyiben kutyája nehezen kezelhető, nem jön ki más kutyákkal kérjük már a váróba lépés előtt tegyen rá szájkosarat. Ha szükséges tud kint is várakozni, ebben az esetben kollegánk ad egy csipogót, amivel jelezzük, ha Ön következik.

4.     Macskát és kisállatot szállítódobozban hozzon.
Macskákat és kisállatokat zárható szállítódobozban szállítsa a saját nyugalmuk és biztonságuk érdekében. A pórázon sétáltatott macskákat is szállítódobozban hozza.

5.     Ne hagyja gyermekét felügyelet nélkül.
A kezelt állatok és a zavartalan vizsgálat érdekében, kérjük ügyeljen gyermeke viselkedésére.

6.     Számlaigényét előre jelezze.
Utólag nem áll módunkban számlát kiállítani, kérjük még fizetés előtt jelezze számlaigényét.

7.     Jelezze amennyiben kutyája bepiszkított a váróba.
Minden esetben takarítsa fel kutyája piszkát a váróban és az utcán is, amennyiben szükséges természetesen segítünk.

8.     Az udvarra ne álljon be autójával.
A zavartalan áru- és betegszállítás érdekében, kérjük ne álljon be autójával az udvarba.

+1 Videó és fotó készítése csak előzetes engedéllyel.

Tájékoztató a MURMUCZOK épületéről

 • A váróban kihelyezett itató automatikus szűrőberendezéssel rendelkezik, és rendszeresen fertőtlenítjük. Természetesen minden kedvenc legbiztonságosabban a saját tálkájából ihat, mi ezzel a lehetőséggel az elhúzódó várakozást szeretnénk megkönnyíteni.
 • Gazdik számára toalett az udvarban a hátsó váróból nyílik.
 • Kerékpárral érkező ügyfeleink az épülettől balra található fém tárolóállványon rögzíthetik biztonságosan kétkerekűjüket.
 • A váró helysége, valamint a teljes épület nyáron légkondicionált, télen fűtött helység. Ezért kérjük, a bejárati ajtót szíveskedjenek mindig becsukni.
 • A rendelőben dolgozó kollégáink monitoron látják az utcáról nyíló első váró I. területét, így megérkezéskor nem szükséges kopogással jelezni. Amint lehetőségük lesz, szólítani fogják a soron következőt.
 • Kérjük a gazdikat, hogy kutyát csak pórázon vezessenek be hozzánk, mert itt találkozhat más fajtájú állattal is, aki esetleg rossz néven veszi a lendületes és túl közeli ismerkedést. Ennek megelőzésére, illetve szabályozására nagy segítség a póráz.
 • Vizsgálat során elsősorban a gazdi segítségét kérjük a kisállat rögzítéséhez, hisz ő áll a legközelebbi bizalmi viszonyban a kedvencével. Segítő kollégáink csak a nehezen kezelhető, veszélyes állatok megfogásánál segédkeznek, természetesen eszközök és védőfelszerelés segítségével. Kérjük, hogy ne vegye zokon, ha sérült, riadt, esetleg neveletlen vagy támadó kedvencét másként nem tudjuk kezelni. Segítő szándékunk mellett fontos a kollégáink és az Ön testi épsége is.
 • Kedveljük, ha a rendelőnkbe a család aggódó gyermekkel együtt érkezik, de kérjük, előre mérje fel a lehetséges kockázatokat, hogy gyermekének ne okozzon traumát az esetleges látvány vagy érzelmi megrázkódtatás. Gondoljon arra is, hogy a kisebb gyermekek türelmetlen rosszalkodása nem könnyíti meg a beteg kedvenc ellátását. Ajánljuk figyelmükbe a Zállatorvos témába vágó remek videóját: https://www.youtube.com/watch?v=XScmdNqjad8

Várakozás, időpontfoglalás

A Murmuczok Állatgyógyászati Centrum 1996 májusa óta segít a hozzá forduló gazdiknak. A teljes épület – a földszinti első és hátsó rendelő és az emeleti patika is párhuzamosan fogadja az ügyfeleket, melyhez igyekszünk megfelelő létszámú kollégát biztosítani, de a hirtelen megnövekedett igényeket így sem tudjuk minden esetben, várakozási idő nélkül kiszolgálni.

Rövidebb várakozási időre számíthat hétköznapokon napközben és a délelőtti órákban. Megnövekedett várakozási időre számíthat hétköznap esténként.

Időpontot – helyesebben időszakot – előre egyeztetni a rendelő telefonszámain (+36 1 294 2518, +36 30 538 4736) lehet. Itt előre meg tudjuk beszélni azt is, hogy milyen problémával állunk szemben, és várhatóan mennyi időt vehet majd igénybe a vizsgálat vagy kezelés.

Sürgősségi helyzet esetén az előre foglalt időpont módosulhat. Megértésüket köszönjük!

FIZETÉSI lehetőségek:

 • Készpénz – online pénztárgép vagy tételes számla ellenében.
 • Készpénz – tételes számla, nyomtatott kezelési lappal (kisállat-biztosítási kárrendezéshez)
 • Bankkártyás fizetési lehetőség (paypass is) – a földszinti rendelőben és az emeleti patikában is.

Kérjük, jelezze fizetéskor, milyen bizonylatot kér. Kérésére kórlapot is nyomtatunk!

(Figyelünk környezetünkre! Kórlap nyomtatásának csak akkor látjuk értelmét, ha gyógyszeradagolást, kezelési sort, vizsgálati eredményeket is tartalmaz. Egysoros, rövid bejegyzés esetén – például oltás, gyógypillantás és hasonlók –, környezetünk védelme érdekében nem javasoljuk a kezelési lap kinyomtatását.)

 • Halasztott fizetés, átutalással – szerződött partnereink számára. (Cégek, állatvédelmi civil szervezetek, alapítványok, egyesületek.)

Helyszíni kiszállás esetén csak készpénzes fizetésre van lehetőség, számla ellenében.

Ügyeleti díjak

A Murmuczok Állatgyógyászati Centrumban 2024. július 01-től nem biztosítunk ügyeletet hétvégén és ünnepnap, így ilyen ügyeleti díj nincs.

ÜGYELETI DÍJ (hétköznap 20 óra után): + 12 000 Ft
Hétköznap 09–20 óra között tartunk nyitva. 

Köszönjük megértésüket! Köszönjük, hogy segíthetünk!

A MAOK irányelvei alapján lehetőségünk van extra felárak felszámolására, ezekkel igen ritkán és kivételes esetben éltünk eddig is, azonban dolgozóink védelmében a következő extra díjakat számítjuk fel, 2021. december 1-jétől:

 • A hatályos jogszabályok alapján veszélyes állatnak számító faj, valamint veszélyessé nyilvánított eb állatorvosi ellátása esetén:+ 30.000 Ft

  Megértjük, ha a gazdi éjszaka aggódik kedvencéért, így a visszajelzések és tapasztalatok alapján az alábbi rendelőt ajánljuk szívesen:

  Lehel úti Állatkórház

  • Állatorvos, állatkórház éjjel-nappal Budapesten
  • 1135 Budapest, (XIII. kerület) Lehel u. 43.
  • A Hungária körútnál, a régi Domus és Kika szomszédságában.
  • Nyitva minden nap 0-24-ig! Telefon: +36-1-350-0361

  Ügyeleti időszakban telefonhívásokat sajnos nem tudnak fogadni. Azaz segítő kéz híján nem veszik fel a telefont, így gond esetén mielőbb indulni kell hozzájuk!

  Mit csinálunk még?

  Szolgáltatásaink

  A modern szemléletű állatgyógyászat egyre több új eszközt vet be a gyógyítás és a rehabilitáció területén, amelyek magas szinten képesek jobbá tenni kedvenceink életét. A Murmuczok Állatgyógyászati Centrum szolgáltatásait ehhez igazodva állítottuk össze.

  Kisállat ortopédiai szakrendelés

  Dr. Papp Zalán kisállatgyógyász szakállatorvos, ortopédus rendelése, ahol a szakvizsgálattól a műtétig kíséri végig négylábú pácienseit.

  Kardiológiai szakrendelés

  Kutyák és macskák veleszületett és szerzett szívbetegségeinek teljes körű kivizsgálása és gyógyszeres terápiája, valamint hasi ultrahang vizsgálat.

  Bőrgyógyászati rendelés

  Kisállatokra specializálódott klinikus állatorvos rendeléssel, ahol a bőrbetegségek alapos diagnosztizálása után a kezelési módok kiválasztása is megtörténik.

  Szobatiszta pamacsok

  Exkluzív szocializációs tanfolyam a legkisebb kölyökkutyáknak, még a kutyasuli előtt, Szak Enikő kutyaviselkedés-terapeuta szakmai vezetésével.

  Polarisol lámpa – fényterápia

  A polarizált fény bőrbetegségek, ízületi megbetegedések, akár a légúti megbetegedések kezelésében is kiegészítő vagy önálló terápiás módszer lehet.

  Bemer

  Különböző kóros állapotok kezelése a BEMER 3000 Vet készülék által kibocsátott mágneses hullámok segítségével, bérletes rendszerben is.

  Gazdibarát ajánlatok

  A felelős és kulturált állattartás támogatására a lehető legkedvezőbb árakon a tervezhető beavatkozások, állatorvosi-, illetve gyógyszerköltségek.

  Ivartalanítási kampány

  Több gyógyszergyártó cég támogatásával kedvezményes áron elérhető kutya, macska és kisállat ivartalanítás egész évben.