Bőrgyógyászati szakrendelés

Bőrgyógyászati szakrendelés

Kedves Tulajdonosok, kedves Kollégák!

Jelenleg szülési szabadságom ideje alatt a bőrgyógyászati ellátás szünetel!

Előreláthatólag 2024 szeptemberétől folytatom a munkát, de a Facebook oldalamon és itt is igyekszem majd aktuális információkkal szolgálni!

Megértésüket addig is köszönöm!

Dr. Sike Nikolett, klinikus állatorvos

2007-ben végzett az Állatorvostudományi Egyetemen.

Az utóbbi években többségében – az általános betegellátáson túl – bőrgyógyászati esetekkel foglalkozik. 2016 óta pártoló, 2020 novemberétől rendes tagja a Magyar Bőrgyógyász Állatorvosok Egyesületének (MBÁE).

Rendszeresen részt vesz hazai és külföldi bőrgyógyászati- és belgyógyászati témájú konferenciákon, hogy a legnaprakészebb szakmai ismeretekkel rendelkezzen. A pár éve megalakult és a kollégák közötti szakmai konzultációkat segítve működő bőrgyógyászati levelezőlista egyik első és azóta is lelkes, vezető tagja.

Az elmúlt években rendszeresen tart bőrgyógyászati témájú előadásokat a MBÁE szervezésében havonta megrendezésre kerülő bőrgyógyászati szakmai klubokon, belföldi konferenciákon és online webinar képzések keretein belül. Állatorvosi folyóiratokban számos bőrgyógyászati témájú szakmai cikke is megjelent.

2020 januárjában szakmai munkája elismeréseképpen elnyerte a Bőrgyógyász Állatorvosok Világszervezetének (WAVD) ösztöndíját a Sydney-ben megrendezésre kerülő 3 napos bőrgyógyászati világkongresszusra.

2020 novemberében szakmai tudását és tapasztalatát alátámasztandó, sikeres állatorvosi bőrgyógyász vizsgát tett, így a Magyar Bőrgyógyász Egyesület rendes tagjává vált. Ezáltal azon kevés állatorvosok egyike, akik ma Magyarországon bőrgyógyászati szakrendelést végezhetnek.

2018 óta több budapesti és Pest-megyei állatorvosi rendelőben segíti bőrgyógyászati konzultációval a Kollégái munkáját, mely során igyekszik a legmagasabb szakmai színvonalon és maximális odafigyeléssel, a referáló kollégákkal szorosan együttműködve kezelni a hozzá kerülő kisállatokat.

Szolgáltatások:

Miből áll a bőrgyógyászati szakrendelés?

 • A kórelőzmény felvétele: a Tulajdonos alapos kikérdezése az állat tartási körülményeiről, az eddigi tüneteiről, a kezelésekről illetve azok hatékonyságáról, hogy minél teljesebb képet kaphassunk a probléma okairól, körülményeiről.
  Ehhez legtöbbször előzetesen online kérdőívet kapnak a Tulajdonosok, valamint szükség van a korábbi leletekre, vizsgálati eredményekre és a kórlapokra is, hogy a kivizsgálás mindenre kiterjedjen és teljes képet kaphassak a diagnózis és a kezelési terv felállításához. Az így közösen átbeszélt információkat és adatokat a klinikai vizsgálatot megelőzően rögzítem az állat kórlapján.
 • Ezt követi a beteg részletes klinikai vizsgálata: nem csak a bőrét-szőrét, hanem minden egyéb testrészt és szervrendszert szükséges vizsgálnunk a fejétől a farka hegyéig (hőmérőzés, hallgatózás, has tapintása, mellkas hallgatózásos vizsgálata stb.)
 • A szükséges diagnosztikai teszteket a fentiek figyelembevételével végzem el: az adott esettől és tünetektől függően szükséges eldönti, mi a legcélravezetőbb vizsgálati módszer – pl. mikroszkópos bőrkaparék-vizsgálat, laboratóriumi (vérvizsgálat) vagy képalkotó (ultrahang, röntgen) vizsgálatok is elvégzésre kerülhetnek. Az esetek döntő részében a bőrfelületről helyben mintát is veszek, hogy igazoljam vagy kizárjam a bőrfelszínen lévő parazitákat, baktériumokat vagy gombákat.
 • A bódításban vagy altatásban zajló vizsgálatokat (pl. bőrbiopszia) előzetes időpont-egyeztetés alapján végzem az állat általános állapotának felmérését követően. A beavatkozás előtt minden Tulajdonos részletes árajánlatot kap.
 • Mindezeket figyelembe véve kerülhet sor a szóba jövő betegségek részletes átbeszélésére és ezek gyógyításához szükséges megfelelő terápiás célok kitűzésére.
 • Minden esetben részletes, a vizsgálati leletre és a teendőkre is kiterjedő kórlapot és tájékoztatót kap a Tulajdonos, amit referált beteg esetében a beküldő állatorvos kollégának is továbbítok a gördülékeny közös munka érdekében.
 • A vizsgálati leleteket a Tulajdonosok és a beküldő állatorvos felé is továbbítom, azok eredményeiről telefonon, emailben vagy személyesen részletes tájékoztatást adok.
 • A kontroll vizsgálatok időpontját a tünetek és az eset függvényében beszéljük meg.
 • Kérdés vagy panasz esetén a vizsgálatot követően is elérhető vagyok a Tulajdonosok számára, hiszen esetenként a terápia meglehetősen összetett lehet, a célom pedig minden esetben a hatékony közös munka és a mielőbbi javulás elérése.

A bőrbetegségek diagnosztizálása és kezelése legtöbbször nem egyszerű feladat, hiszen bőrtüneteket számos betegség okozhat (pl. paraziták, fertőző- vagy belgyógyászati betegségek, allergiák stb.). Egyiket a másiktól ránézésre elkülöníteni csak a legritkább esetekben sikerül!

Ezért minden bőrbeteg állatnál nagyon részletes nyomozói munkát szükséges végezni a helyes diagnózis felállításához, ami sokszor időt és türelmet igényel.

A bőrgyógyászati szakrendelés célja ezt a szükséges időt, türelmet és szakértelmet megteremteni egy alapos és mindenre kiterjedő, bőrgyógyász kolléga által végzett vizsgálathoz (átlagosan 60-90 perc az ambuláns 30 perchez viszonyítva), valamint a teendőket, kezeléseket részletesen és mindig egyedre szabottan átbeszélni az állat mielőbbi gyógyulása érdekében.

 

BŐRGYÓGYÁSZATI ÁRLISTA


A betegvizsgálati díjak nem tartalmazzák a kiegészítő vizsgálatok, laborvizsgálatok, gyógyszerek, helyi kezelésekre alkalmas készítmények és táplálékkiegészítők járulékos költségeit!

Felhívnám szíves figyelmüket, hogy a kiegészítő vizsgálatok árai rendelőnként változóak lehetnek, így ezekre hozzávetőleges költségeket tüntetek fel és az adott eset fényében helyben tudok részletes felvilágosítást adni a pontos összegekről.

Bőrgyógyászati szakvizsgálati díj (átlagosan 90 perc időtartam): 40.000 Ft 

Tartalmazza:

 • részletes kórelőzmény felvétele és átbeszélése
 • az állat alapos fizikális vizsgálata
 • az állat bőrfelszínének vizsgálata és mintavételek végzése
 • részletes és egyénre szabott kezelési terv kialakítása
 • részletes kórlap a szóba jöhető diagnózisokkal és azok magyarázatával- tulajdonosi kérdések megválaszolása
 • kiegészítő tájékoztató anyagok adott betegségekkel vagy terápiás lehetőségekkel kapcsolatban
 • a kiegészítő vizsgálati leletekről való részletes tájékoztatást a későbbiekben emailben vagy telefonon
 • a kontrollok között felmerülő kérdések átbeszélése emailen vagy telefonon a tulajdonosokkal
 • referálást az ellátó/ beküldő állatorvos kolléga felé

Bőrgyógyászati kontroll vizsgálat díja (30-60 perc): 15.000-25.000 Ft/ alkalom
Bőrgyógyászati  tartós kontroll (rendszeresen visszajáró betegek esetében, 4 vizit felett): 13.000 Ft

 • minden esetben tartalmazza az állat általános fizikális vizsgálatát és a bőrtünetek kontrollálását
 • a tünetek függvényében terápiás módosítások lehetnek szükségesek
 • részletes kórlap
 • referálás a beküldő állatorvos kolléga felé

Online bőrgyógyászati konzultáció (csak előzetes megállapodás és telefonos konzultációt követően rendelkezésre álló leletek és ellátó állatorvos közreműködésével!): 25.000 Ft/ óra

Asszisztensi pótdíj: 2000-2500 Ft/ alkalom

Kiegészítő vizsgálatok árai:

 • Szőrszálak vizsgálata (trichogram): 2500 Ft
 • Citológiai vizsgálat helyben (fül, bőr): 3500-6000 Ft (függ a vizsgálandó kenetek számától)
 • Bőrkaparék laboratóriumi vizsgálata: 15.000 Ft (parazitológia, bakteriológia, gombatenyésztés)
 • Fülváladék vagy sebváladék laboratóriumi vizsgálata (bakteriológia, gombatenyésztés): 15000Ft/ fül és/vagy sebváladék
 • Vérvételi díj: 2500-4500 Ft
 • Vérvizsgálat/ laborvizsgálat: 20.000-45.000 Ft (labor és paraméterek függvényében változhatnak!)
 • Szív- és bőrférgesség szűrés díja: 9000-10000 Ft
 • Bőrbiopsziás mintavétel altatásban (az ár súlytól függ és minden esetben egyedi árkalkulációt végzünk!): 50.000-90.000 Ft (átlagosan 3-6 bőrminta vizsgálatát tartalmazza legtöbbször gépi altatással, gyógyszerekkel, műtét utáni ruhával vagy gallérral)
 • Allergiateszt környezeti allergénekre (atópia): 85.000 Ft
 • Immunterápiás oldatsorok: 70.000 Ft/ 10 allergén/ 6-10 hónap

Kapcsolat, bejelentkezés (csütörtöki napokra):

Mit csinálunk még?

Szolgáltatásaink

A modern szemléletű állatgyógyászat egyre több új eszközt vet be a gyógyítás és a rehabilitáció területén, amelyek magas szinten képesek jobbá tenni kedvenceink életét. A Murmuczok Állatgyógyászati Centrum szolgáltatásait ehhez igazodva állítottuk össze.

Kisállat ortopédiai szakrendelés

Dr. Papp Zalán kisállatgyógyász szakállatorvos, ortopédus rendelése, ahol a szakvizsgálattól a műtétig kíséri végig négylábú pácienseit.

Kardiológiai szakrendelés

Kutyák és macskák veleszületett és szerzett szívbetegségeinek teljes körű kivizsgálása és gyógyszeres terápiája, valamint hasi ultrahang vizsgálat.

Bőrgyógyászati szakrendelés

Dr. Sike Nikolett, klinikus állatorvos rendelése, ahol a bőrbetegségek alapos diagnosztizálása után a kezelési módok kiválasztása is megtörténik.

Szobatiszta pamacsok

Exkluzív szocializációs tanfolyam a legkisebb kölyökkutyáknak, még a kutyasuli előtt, Gyulainé Szak Enikő kutyaviselkedés-terapeuta szakmai vezetésével.

Polarisol lámpa – fényterápia

A polarizált fény bőrbetegségek, ízületi megbetegedések, akár a légúti megbetegedések kezelésében is kiegészítő vagy önálló terápiás módszer lehet.

Bemer

Különböző kóros állapotok kezelése a BEMER 3000 Vet készülék által kibocsátott mágneses hullámok segítségével, bérletes rendszerben is.

Gazdibarát ajánlatok

A felelős és kulturált állattartás támogatására a lehető legkedvezőbb árakon a tervezhető beavatkozások, állatorvosi-, illetve gyógyszerköltségek.

Ivartalanítási kampány

A CEVA gyógyszergyártó cég támogatásával kedvezményes áron elérhető kutya, macska és kisállat ivartalanítás a megjelölt időszakokban.