Kardiológiai szakrendelés

Kardiológiai vizsgálat

Szívultrahang vizsgálat, hasi ultrahang vizsgálatok előjegyezhetők!

Dr. Marczin Eszter vagyok, 2018-ban végeztem állatorvosként az Állatorvostudományi Egyetemen.

Végzést követően lehetőségem nyílt ERASMUS + program keretein belül Olaszországban betekintést nyerni a kisállatorvoslásba, hazajövetelem után ezen a területen helyezkedtem el klinikus állatorvosként egy nagy forgalmú budai Állatkórházban egészen 2022-ig. Itt létem során elsősorban a kutya-macska belgyógyászati vonalat képviseltem, azon belül is az ambuláns betegellátás mellet az intenzív kórházi kezelést igénylő állatok gyógyításában vettem részt. Emellett 2019-2020-ban betekintést nyerhettem a kutatói állatorvoslásba, lehetőségem nyílt in vitro farmakokinetikai kísérletek elvégzésére máj és bélhám sejtvonalakon. Az elmúlt két évben fő érdeklődési területemmé vált a kutya-macska hasi- és szívultrahang diagnosztika, ezért folyamatosan igyekszem tudásomat gyarapítani és naprakészen tartani ezen téren is.

Szakterületei: állatorvosi kardiológia, ultrahang diagnosztika, ízületek – főként térd, váll – uh-vizsgálata, kutyák és macskák belgyógyászata, műtét előtti ultrahang (átfogó hasi UH és egy áttekintő szív UH) az altatási rizikó csökkentésére.

 

Szolgáltatások

Teljes körű kardiológia kivizsgálás és terápiás javaslatok (fajta-specifikus szűrővizsgálatok, szerzett és veleszületett szívbetegségek diagnosztikája és gyógyszeres terápiája, műtét előtti kivizsgálás, szívférgesség diagnosztizálása és gyógyszeres kezelése). Teljes körű hasi ultrahang vizsgálatok, ultrahang vezérelt mintavételek vékonytűvel.

Teljes körű belgyógyászati szaktanácsadás és örökletes betegségekkel / klinikai genetikával kapcsolatos szaktanácsadás

Az ultrahangos vizsgálatok minősége nagyobb részben az azt végző orvos szaktudásától, kisebb részben a készüléktől függ. Rendelőnkben mindkét fontos feltétel teljesül.

A vizsgálatokhoz minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges.

(Hasi ultrahangos vizsgálathoz felnőtt állat esetén lehetőleg 8 óra koplalás és bő folyadékbevitel ajánlott.)

Kisállat-kardiológiai szakrendelés

Kutyák és macskák veleszületett és szerzett szívbetegségeinek teljes körű kivizsgálása és gyógyszeres terápiája. Műtét előtti kardiológiai kivizsgálás, fajta-specifikus kardiológiai szűrővizsgálatok, időskori kivizsgálás, szívférgesség kivizsgálása és terápiája, kisállat-kardiológiai szaktanácsadás. Örökletes betegségekkel kapcsolatos tanácsadás. A kardiológiai szakvizsgálat tartalmazza a részletes fizikális és szívultrahang vizsgálatot, valamint szükség esetén EKG és laboratóriumi vizsgálatokat is.

*Macskák és 1-2 kg körüli kiskutyák (pl. 2 hónapos csivava kölyök) részletes és ideális kardiológiai vizsgálatához speciális, csecsemőkhöz való ultrahangfej szükséges. A jelenlegi fejekkel ilyen méretű állatoknál főleg sürgősségi vizsgálatok végezhetők (szív eredetű ok kizárása, vagy megerősítése), részletes szűrés csak kivételes esetekben.

A szívbetegségek lehetséges jelei kisállatokban

Fáradékonyság, ájulás, nehezített légzés, köhögés, kitelt has, lilás, vagy sápadt nyálkahártyák. Macskákban jellemző a lihegés, hirtelen lesántulás a hátsó lábon. Rutin állatorvosi vizsgálatkor szívzörejek, ritmuszavarok tűnhetnek fel. Fontos hangsúlyozni, hogy a szívet érintő leggyakoribb problémák kezdetben általában tünetmentesek és korai felfedezésük a gyógykezelés hatékonyságát jelentősen növeli. A számos fajtában gyakori veleszületett szívbetegségek egy része gyógyítható, ha korán felismerik. Éppen ezért minden kölyökkutyát oltáskor hallgatózással vizsgálni kell és szívzörej esetén szívultrahang vizsgálatot javasolt végezni.

Hasi ultrahang szakvizsgálatok

Az összes hasüregi szervre (máj, lép, vesék, nyirokcsomók, hasi erek, mellékvesék, hasnyálmirigy, gyomor-bélrendszer, húgyhólyag, nemi szervek) kiterjedő részletes ultrahangos szakvizsgálat, melyet a teljes kivizsgálás részeként végzünk. Az ultrahangos képalkotó vizsgálat minden belgyógyászati kivizsgálás, szülészeti kivizsgálás, vagy időskori, illetve egyéb szűrővizsgálat fontos része. A képalkotáson kívül lehetőség van biztonságos, ultrahang vezérelt módon vékonytűvel történő mintavételre is hasüregi folyadékból, elváltozott szervekből, illetve húgyhólyagból laboratóriumi vizsgálat céljára.

Időpont foglalható az alábbi számon: +36 1 294 2518 , +36 30 538 4736

Amennyiben rendelkezik beutalóval, vagy előzetes vizsgálati eredménnyel (korlap), küldje el emailben az info@murmuczok.hu címre.

Kisállat-kardiológiai szakrendelés

– Dr. Marczin Eszter kedd délelőtt

Kardiológiai vizsgálat időpontok

Dr. Marczin Eszter:

– 2023. november 28.

– 2023. december 12.

 

ÁRLISTA 2023. január 1-től

Kardiológiai ultrahang szakvizsgálat (fizikális vizsgálat, szívultrahang, konzultáció, EKG (ha szükséges)) 28 000 Ft
Hasi ultrahang szakvizsgálat 25 000 Ft
Műtét előtti ultrahang (átfogó hasi UH és egy áttekintő szív UH) 32 000 Ft
Hasi és kardiológiai ultrahang szakvizsgálata együtt 39 000 Ft
Kardiológiai ultrahang szakvizsgálat visszarendelés (1 hónapon belül) 19 000 Ft
Hasi ultrahang szakvizsgálat visszarendelés (1 hónapon belül) 16 000 Ft
UH ultrahang vezérelt citológiai mintavétel vékonytűvel 8 000 Ft + labor vizsgálat díja
Belgyógyászati véleményezés, illetve klinikai genetikai / örökletes betegségekkel kapcsolatos szaktanácsadás 25 000 Ft-tól
Sürgősségi beavatkozások (szívburok, vagy mellkas csapolása) alap vizsgálati díj + esetleges anesztézia díja + 25 000 Ft

Mit csinálunk még?

Szolgáltatásaink

A modern szemléletű állatgyógyászat egyre több új eszközt vet be a gyógyítás és a rehabilitáció területén, amelyek magas szinten képesek jobbá tenni kedvenceink életét. A Murmuczok Állatgyógyászati Centrum szolgáltatásait ehhez igazodva állítottuk össze.

Kisállat ortopédiai szakrendelés

Dr. Papp Zalán kisállatgyógyász szakállatorvos, ortopédus rendelése, ahol a szakvizsgálattól a műtétig kíséri végig négylábú pácienseit.

Kardiológiai szakrendelés

Kutyák és macskák veleszületett és szerzett szívbetegségeinek teljes körű kivizsgálása és gyógyszeres terápiája, valamint hasi ultrahang vizsgálat.

Bőrgyógyászati szakrendelés

Dr. Sike Nikolett, klinikus állatorvos rendelése, ahol a bőrbetegségek alapos diagnosztizálása után a kezelési módok kiválasztása is megtörténik.

Szobatiszta pamacsok

Exkluzív szocializációs tanfolyam a legkisebb kölyökkutyáknak, még a kutyasuli előtt, Gyulainé Szak Enikő kutyaviselkedés-terapeuta szakmai vezetésével.

Polarisol lámpa – fényterápia

A polarizált fény bőrbetegségek, ízületi megbetegedések, akár a légúti megbetegedések kezelésében is kiegészítő vagy önálló terápiás módszer lehet.

Bemer

Különböző kóros állapotok kezelése a BEMER 3000 Vet készülék által kibocsátott mágneses hullámok segítségével, bérletes rendszerben is.

Gazdibarát ajánlatok

A felelős és kulturált állattartás támogatására a lehető legkedvezőbb árakon a tervezhető beavatkozások, állatorvosi-, illetve gyógyszerköltségek.

Ivartalanítási kampány

A CEVA gyógyszergyártó cég támogatásával kedvezményes áron elérhető kutya, macska és kisállat ivartalanítás a megjelölt időszakokban.