Adatvédelmi szabályzat

Tartalom

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

amelyben tájékoztatjuk Önt, mint honlapunk látogatóját valamint szolgáltatásaink igénybe vevőjét vállalkozásunk adatvédelmi szabályairól.

Milyen alapelveket követünk?

  1. a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, az Ön számára átláthatóan kezeljük,
  2. a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtjük és azokat nem kezeljük a célokkal össze nem egyeztethető módon,
  3. az általunk gyűjtött és kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak, valamint csak a szükségesre korlátozódnak,
  4. minden észszerű intézkedést megteszünk annak érdekében, hogy a kezelt adatok pontosak és szükség esetén naprakészek legyenek, a pontatlan személyes adatokat pedig haladéktalanul töröljük vagy helyesbítjük,
  5. a személyes adatokat olyan formában tároljuk, hogy Ön csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig legyen azonosítható.
  6. megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítjuk a személyes adatok megfelelő biztonságát az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szemben.

Az Ön személyes adatait

  1. az Ön előzetes tájékoztatáson alapuló és önkéntes hozzájárulása alapján és csakis a szükséges mértékben és minden esetben célhoz kötötten gyűjtjük, rögzítjük, rendszerezzük, tároljuk és használjuk fel,
  2. egyes esetekben az Ön adatainak kezelése jogszabályi előírásokon alapul és kötelező jellegű, az ilyen esetekben erre a tényre külön felhívjuk az Ön figyelmét,
  3. előfordul az is, hogy az Ön személyes adatainak kezeléséhez Vállalkozásunknak vagy harmadik személynek fűződik jogos érdeke, ilyen például honlapunk működtetése, fejlesztése és biztonsága.

Kik vagyunk?

  • A vállalkozásunk megnevezése: MURMUCZOK Kft.
  • Címünk: 1184 Budapest Lenkei utca 3-5.
  • Telefonszámunk: +36 1 294 25 18
  • Honlapunk: www.murmuczok.hu, www.felnottkpzes24.hu
  • Adatvédelmi tájékoztatónk elérhetősége:
  • http://murmuczok.hu/kapcsolat/adatvedelmi-szabalyzat/
  • E-mail címünk: info@murmuczok.hu
  • Vállalkozásunk székhelye: 1184 Budapest Lenkei utca 3-5.
  • Postacímünk: 1184 Budapest Lenkei utca 3-5.
  • Adószámunk: 13418957-2-43
  • Cégjegyzékszámunk: 01-09-734204
  • Vállalkozásunk a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére.
  • Praxisengedélyünk száma: 1895-PE/MÁOK
  • Felnőttképzési nyilvántartási számunk: E-000711/2014
  • Kereskedelmi Tevékenységi nyilvántartási szám: 7582
  • Murmuczok védjegy lajstromszám: 215731 (2014. szeptember 30.)

Vállalkozásunk az adatok kezelése során az alábbi adatfeldolgozókat veszi igénybe:

NÉV

CÍM

TEVÉKENYSÉG

DENINET Kft.

Székhely: 1188. Budapest, Bercsényi u. 79/b.
Cégjegyzékszám: Cg.01-09-730805
Adószám: 13350910-2-43

tárhely szolgáltatás

Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Székhelye: Budapest, 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Cégjegyzékszám: 01-10-042463
Telefon: +36 (40) 313-233 Fax: +36 (46) 503-899
Email: uzleti.ugyfelszolgalat@posta.hu
Adószám: 10901232-2-44

csomagszállítás

Pannon Parcel Service Szolgáltató Kft.

Székhelye: 1183 Budapest, Nefelejcs u. 1-3.
Cégjegyzékszám: 01-09-909324
Telefonszám: 06 20 555 0 555
E-mail: info@ppsfutar.hu
Adószám: 14558568-2-43

futárszolgálat

Caballo Verde Kft.,

1192 Bp. Pannónia út 1. fsz.3.
Adósz.: 23774368-1-43

könyvelő

Facebook

Facebook – link

közösségi oldal – link

Google

Google LLC – link

Google Analytics – link

Direkt marketing és/vagy hírlevél szolgáltatásunkkal kapcsolatos adatfeldolgozóink

NÉV

CÍM

TEVÉKENYSÉG

DENINET Kft.

Székhely: 1188. Budapest, Bercsényi u. 79/b.
Cégjegyzékszám: Cg.01-09-730805
Adószám: 13350910-2-43

tárhely szolgáltatás

Mailclimp

MailChimp Attn. Privacy Officer
privacy@mailchimp.com
https://mailchimp.com/legal/privacy/
675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000
Atlanta, GA 30308 Egyesült Államok

adatbázis karbantartás és feldolgozás,
riportok készítése, hírlevél küldés

MiniCRM

MiniCRM Zrt., help@minicrm.hu
06 (1) 999-0402
1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.

automatizált ügyfélkezelés

Amennyiben az adatfeldolgozóink körét módosítjuk, a változásokat átvezetjük jelen tájékoztatónkban.

Az általunk kezelt adatok:

Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja

Jogalap

Kezelt adatok

Időtartam

Honlap látogatása

Cél a honlap rendeltetésszerű és színvonalas működésének biztosítása,

a szolgáltatásaink minőségének ellenőrzése és javítása,

a rosszindulatú, weboldalunkat támadó látogatók beazonosítás,

a látogatottság mérésére,

statisztikai célok

Vállalkozásunk jogos érdeke

IP cím

a látogatás időpontja

a meglátogatott aloldalak adatai,

az Ön által használt operációs rendszer és böngésző típusa

 

3 hónap

Üzleti kapcsolattartás e-mail útján

az érintettek részéről megkeresés, szolgáltatások után érdeklődés

hozzájárulás, illetve szerződés előkészítése

teljes név

e-mail cím

egyéb, az érintett által adott adat

3 hónap

Regisztráció a honlapon

Cél a látogatóinknak teljesebb felhasználói élmény nyújtása, értesítés üzemszünetről, Vállalkozásunk elérhetőségének módosulásáról, stb.

hozzájárulás

vezetéknév, keresztnév

születési időpont (16 vagy 18 életév betöltésének igazolásához)

e-mail cím

a regisztráció törléséig, illetve a hozzájárulás visszavonásáig

Hírlevél szolgáltatás

Cél: kapcsolattartás,

Önt új akciókról, új termékeinkről értesítjük

hozzájárulás

teljes név,

születési időpont (16 vagy 18 életév betöltésének igazolásához)

e-mail cím

egyéb, nem kötelezően megadandó adatok, pl. érdeklődési kör, lakhely, stb.

hírlevélről történő leiratkozásig

Direkt marketing szolgáltatás

az Ön vásárlói szokásainak elemzése alapján

személyre szabott ajánlatokat készítünk és küldünk,

üzletszerzési célból Önt megkeressük,

az általunk forgalmazott termékekről és szolgáltatásokról tájékoztatókat küldünk.

hozzájárulás

teljes név,

születési időpont (16 vagy 18 életév betöltésének igazolásához)

e-mail cím,

telefonszám (nem kötelező)

egyéb, nem kötelezően megadandó adatok, pl. érdeklődési kör, lakhely, stb.

direkt marketing szolgáltatásról leiratkozásig

Ügyintézés, panasz

észrevételre, panaszra válaszadás

tartozás kezelés

jogi kötelezettség

teljes név

telefonszám

e-mail cím

egyéb, az érintett által adott adat

5 évig

Webáruház szolgáltatásainak igénybe vétele

Cél a látogatók regisztrációja és nyilvántartása,

megrendelések kezelése és teljesítése,

a vásárlások, a számlázás és a kézbesítés kezelése,

panaszok kezelése, visszahívások ügyintézése,

vásárlóink szokásainak elemzése,

vásárlóinkkal kapcsolattartás.

 

hozzájárulás

szerződés

jogszabályi rendelkezés

(GDPR 6. cikk (1) bek. c) pont,

Eker tv. 13/A §,

Számv. tv. 169. §).

teljes név,

telefonszám és e-mail cím,

online azonosító szám,

az Ön vásárlásainak adatai (termék, mennyiség, ár, időpont),

fizetéssel kapcsolatos adatok (fizetési határidő, bankszámlaszám, bank- vagy hitelkártyaszám, e-pénztárca, utánvétel, stb.),

egyszeri vagy tartós kedvezmények, akciókban részvétel,

kiszállítással kapcsolatos adatok: kiszállítási határidő és kiszállítási cím (irányítószám, település, közterület neve és jellege, házszám, emelet, ajtó) vagy az átvételi pont adatai,

számlázási név, természetes személy esetén teljes név,

az Ön adószáma vagy adóazonosító jele (amennyiben ezek az adatok a számlázáshoz szükségesek)

számlázási cím (irányítószám, település, közterület neve és jellege, házszám, emelet, ajtó).

webáruház működésének időtartama alatt határozatlan ideig, de legkésőbb az adatkezelési hozzájárulás visszavonásáig

 

A szerződések teljesítéséhez kapcsolódó adatok megőrzési ideje a szerződés megszűnése után 5 év.

A kiállított számláknak és azon iratoknak, melyek alapján a számlák kiállítása megtörtént, a megőrzési ideje 8 év. (számviteli tv. alapján)

 

 

Nyereményjáték

Cél: a Vállalkozás üzletmenetének pozitív irányba befolyásolása figyelemfelhívással és értékes nyeremények kisorsolásával

ügyfeleink elégedettségének növelése

hozzájárulás

jogi kötelezettség

a nyereményjátéktól függően:

teljes név

e-mail cím

telefonszám

 

résztvevők esetében a játék befejezéséig

nyertesek esetében 8 évig

Díjalapítás

Cél: a Vállalkozás üzletmenetének pozitív irányba befolyásolása figyelemfelhívással és értékes nyeremények kisorsolásával

ügyfeleink elégedettségének növelése

állatorvosi asszisztens szakma ismertségének növelése

hozzájárulás

jogi kötelezettség

a díjalapítás szabályzata alapján

teljes név

e-mail cím

telefonszám

jelölés pályázati anyag

résztvevők esetében a jelölés pályázati anyagot díj átadása után 60 napig

nyertesek esetében 8 évig

a jelölők és jelöltek név és email címét hírlevélküldésre hírlevélről történő leiratkozásig

A weboldalunk látogatóinktól csak akkor kérjük személyes adataikat, ha regisztrálni, bejelentkezni, nyereményjátékban részt venni, illetve a webáruházunkban vásárolni szeretnének.

A regisztráció illetve a webáruház szolgáltatásainak igénybevétele kapcsán megadott személyes adatokat nem kapcsolhatjuk össze és a látogatóink beazonosítása alapvetően nem célunk.

Az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseivel Ön az euk@murmuczok.hu e-mail, illetve postacímen kérhet további tájékoztatást, válaszunkat késedelem nélkül, de legfeljebb 30 napon belül megküldjük Önnek az Ön által megadott elérhetőségre.

Mik azok a sütik és hogyan kezeljük őket?

A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni. A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.

Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az Ön előzetes hozzájárulását, ezekről weblapunk az Ön első látogatásának megkezdésekor ad rövid tájékoztatást, ilyenek például a hitelesítési, multimédia-lejátszó, terheléskiegyenlítő, a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik, valamint a felhasználó-központú biztonsági sütik.

A hozzájárulást igénylő sütikről – amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik – a Vállalkozásunk az első látogatás megkezdésekor tájékoztatja Önt és kérjük az Ön hozzájárulását.

Vállalkozásunk nem alkalmaz és nem is engedélyez olyan sütiket, amelyek segítségével harmadik személyek az Ön hozzájárulása nélkül adatot gyűjthetnek.

A sütik elfogadása nem kötelező, a Vállalkozásunk azonban nem vállal felelősséget azért, ha a sütik engedélyezése hiányában a weblapunk esetleg nem az elvárt módon működik.

Milyen sütiket alkalmazunk?

murmuczok.hu

típus

név

érvényesség

hozzájárulás

leírás

cél

_ga

Google Analytics azonosító cookie

2 év

nem igényel

automatikusan generált alfanumerikus azonosító

a weboldal látogatása során harmadik személyek szolgáltatásaihoz kapcsolódik

_gid

Google Analytics azonosító cookie

24 óra

nem igényel

automatikusan generált alfanumerikus azonosító

a weboldal látogatása során harmadik személyek szolgáltatásaihoz kapcsolódik

wp-settings-1

WordPress keretrendszer

1 év

nem igényel

supports optimized display and use of the wordpress website by the Administrator

honlap működésének biztosítása

wp-settings-time-1

WordPress keretrendszer

1 év

nem igényel

allows optimized display and use of the wordpress website by the Administrator

honlap működésének biztosítása

felnottkepzes24.hu

típus

név

érvényesség

hozzájárulás

leírás

cél

session

Drupal keretrendszer

end of the browsing session

nem igényel

Ensures recognition when moving from page to page on the website and ensures storage of information provided by the user.

honlap működésének biztosítása

_ga

Google Analytics azonosító cookie

2 év

nem igényel

automatikusan generált alfanumerikus azonosító

a weboldal látogatása során harmadik személyek szolgáltatásaihoz kapcsolódik

_gid

Google Analytics azonosító cookie

24 óra

nem igényel

automatikusan generált alfanumerikus azonosító

a weboldal látogatása során harmadik személyek szolgáltatásaihoz kapcsolódik

kutyatap24.hu

típus

név

érvényesség

hozzájárulás

leírás

cél

_ga

Google Analytics azonosító cookie

2 év

nem igényel

automatikusan generált alfanumerikus azonosító

a weboldal látogatása során harmadik személy szolgáltatásaihoz kapcsolódik

cookieconsent_dismissed

A cookie kezelésről szóló tájékoztatás elfogadásának állapota

1 év

igényel

igen/nem

Ön beállításainak megjegyezése, szolgáltatásunk hatékonyságának növelése

currency

felhasználó által választott valuta

1 hónap

igényel

HUF/USD/EUR…

Ön beállításainak megjegyezése, szolgáltatásunk hatékonyságának növelése

language

felhasználó által választott nyelv

1 hónap

igényel

magyar/angol/…

Ön beállításainak megjegyezése, szolgáltatásunk hatékonyságának növelése

A harmadik féltől származó sütiről (third party cookie) az alábbi linkeken olvashat:

Mit kell tudni még a honlapunkkal kapcsolatos adatkezelésünkről?

A regisztráció illetve a velünk való kapcsolattartása során a személyes adatait Ön önkéntesen bocsátja rendelkezésünkre, ezért felhívjuk figyelmét, adatai közlésekor fokozatosan ügyeljen azok valódiságára, helyességére és pontosságára, mert ezekért Ön felelős. A helytelen, pontatlan vagy hiányos adat akadálya lehet a szolgáltatásaink igénybevételének.

Amennyiben Ön más személy személyes adatait adja meg, abban az esetben vélelmezzük, hogy Ön az ehhez szükséges felhatalmazással rendelkezik.

Ön az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor ingyenesen visszavonhatja

  • a regisztráció törlésével,
  • az adatkezeléshez hozzájárulás visszavonásával, illetve
  • a regisztráció során feltétlen kitöltendő bármely adat kezeléséhez vagy felhasználásához való hozzájárulás visszavonásával vagy zárolásának kérésével.

A hozzájárulás visszavonásának regisztrálását – technikai okokból – 30 napos határidővel vállaljuk, azonban felhívjuk a figyelmét arra, hogy jogi kötelezettségünk teljesítése vagy jogos érdekeink érvényesítése céljából bizonyos adatokat a hozzájárulás visszavonása után is kezelhetünk (Infotv. 6.§ (5) bekezdés, Eker tv. 13/A §, Számv tv. 169. § , Fogyvtv. 17/A §)

Megtévesztő személyes adat használata esetén, illetve ha valamelyik látogatónk bűncselekményt követ el vagy rendszerünket támadja, az adott látogató regisztrációjának megszüntetésével egyidejűleg adatait haladéktalanul töröljük, illetve – szükség esetén – megőrizzük azokat a polgári jogi felelősség megállapításának vagy büntető eljárás lefolytatásának időtartama alatt.

Direkt marketing és hírlevél célú adatkezelésünk

Ön a regisztráció során tett nyilatkozatával vagy később, a webáruház vagy honlapunk felületén tárolt személyes adatainak módosításával (azaz hozzájárulási szándéka egyértelmű kinyilvánításával) hozzájárulását adhatja ahhoz, hogy az Ön személyes adatait marketing célokra is felhasználhassuk. Ebben az esetben – a hozzájárulás visszavonásáig – az Ön adatait direkt marketing és/vagy hírlevél küldés céljából is kezeljük és

  • az Ön részére reklám- és egyéb küldeményeket, valamint
  • tájékoztatókat és ajánlatokat küldhetünk és/vagy
  • hírlevelet továbbíthatunk (Grtv. 6. §).

Ön a hozzájárulását a direkt marketing és a hírlevél tekintetében együttesen vagy külön-külön is megadhatja illetve azt/azokat ingyenesen és bármikor visszavonhatja.

A regisztráció törlését minden esetben a hozzájárulás visszavonásának tekintjük. A direkt marketing és/vagy hírlevél célú adatkezeléshez hozzájárulás visszavonását nem értelmezzük egyúttal a webáruházunkkal kapcsolatos adatkezelési hozzájárulás visszavonásának.

Az egyes hozzájárulások visszavonásának illetve lemondásnak a regisztrálását – technikai okokból – 30 napos határidővel vállaljuk.

Mit kell tudni a nyereményjátékainkról?

Vállalkozásunk kampányjelleggel szervezhet nyereményjátékokat, melyek eseti feltételeit külön szabályzat tartalmazza. Az aktuális akció szabályzata minden esetben megtalálható a közösségi oldalunk jegyzet oldalán vagy honlapunk nyitó oldalán, központi helyen elhelyezett linkről közvetlenül elérhető módon.

Célunk a nyereményjátékokkal, hogy a Vállalkozás üzletmenetének pozitív irányba befolyásolása figyelemfelhívással és ügyfeleink elégedettségének növelése.

Részvétel csak a személyes adatok önkéntes hozzájárulásával lehetséges.

A kezelt adatok jogi kötelezettség és önkéntes hozzájárulás alapján a nyereményjátéktól függően:

  • teljes név
  • e-mail cím
  • telefonszám

Fenti adatokat a résztvevők esetében a játék befejezéséig, a nyertesek esetében 8 évig tároljuk.

Egyéb adatkezelési kérdések

Az Ön adatait csak jogszabályban meghatározott keretek között továbbíthatjuk, adatfeldolgozóink esetében pedig szerződéses feltételek kikötésével biztosítjuk, hogy ne használhassák az Ön hozzájárulásával ellentétes célokra az Ön személyes adatait. Vállalkozásunk adatkezelésében és adatfeldolgozásában részt vevő közreműködői és munkavállalói előre meghatározott mértékben – titoktartási kötelezettség terhe mellett – jogosultak az Ön személyes adatait megismerni. További információ adatfeldolgozóinkról a 2. pontban található.

Vállalkozásunk külföldre a GDPR (V. fejezet) és az Infotv. vonatkozó rendelkezései alapján továbbíthat csak adatot.

A bíróság, az ügyészség és más hatóságok tájékoztatás adása, adatok közlése vagy iratok rendelkezésre bocsátása miatt megkereshetik Vállalkozásunkat. Ezekben az esetekben adatszolgáltatási kötelezettségünket teljesítenünk kell a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges mértékben.

Az Ön személyes adatait megfelelő technikai és egyéb intézkedésekkel védjük valamint biztosítjuk az adatok biztonságát, rendelkezésre állását, továbbá óvjuk azokat a jogosulatlan hozzáféréstől, megváltoztatástól, sérülésektől illetve nyilvánosságra hozataltól és bármilyen egyéb jogosulatlan felhasználástól.

Szervezeti intézkedések keretében épületünkben ellenőrizzük a fizikai hozzáférést, munkavállalóinkat folyamatosan oktatjuk és a papír alapú dokumentumokat megfelelő védelemmel elzárva tartjuk. A technikai intézkedések keretében titkosítást, jelszóvédelmet és vírusirtó szoftvereket használunk. Felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy az interneten keresztüli adattovábbítás nem tekinthető teljes körűen biztonságos adattovábbításnak. Vállalkozásunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a folyamatokat minél biztonságosabbá tegyük, a weblapunkon keresztül történő adattovábbításért azonban nem tudunk teljes felelősséget vállalni.

A biztonsági kérdésekkel kapcsolatban kérjük az Ön segítségét abban, hogy gondosan őrizze meg honlapunkhoz meglévő hozzáférési jelszavát és ezt a jelszót senkivel se ossza meg.

Melyek az Ön jogai és jogorvoslati lehetőségei?

Ön az adatkezelésről

  • tájékoztatást kérhet,
  • kérheti az általunk kezelt személyes adataik helyesbítését, módosítását, kiegészítését,
  • tiltakozhat az adatkezelés ellen és kérheti adatai törlését valamint zárolását (a kötelező adatkezelés kivételével),
  • bíróság előtt jogorvoslattal élhet,
  • a felügyelő hatóságnál panaszt tehet, illetve eljárást kezdeményezhet (https://naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html).

Felügyelő Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

  • Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
  • Telefon: +36 (1) 391-1400, fax: +36 (1) 391-1410
  • E-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: https://naih.hu/
  • Korábbi adatvédelmi nyilvántartási számaink:
  • NAIH – 65800/2013, NAIH-65801/2013, NAIH – 76236/2014

Az Ön kérelmére tájékoztatást adunk az Ön általunk kezelt, illetve az általunk – vagy a megbízott adatfeldolgozónk által – feldolgozott

  • adatairól,
  • azok forrásáról,
  • az adatkezelés céljáról és jogalapjáról valamint időtartamáról, ha pedig ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól,
  • az adatfeldolgozóink nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységükről,
  • adatvédelmi incidensek körülményeiről, hatásairól és az elhárításukra valamint megelőzésükre tett intézkedéseinkről, továbbá
  • az Ön személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

A kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, adjuk meg tájékoztatásunkat. A tájékoztatás ingyenes kivéve akkor, ha Ön a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet már nyújtott be hozzánk. Az Ön által már megfizetett költségtérítést visszatérítjük abban az esetben, ha az adatokat jogellenesen kezeltük vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett. A tájékoztatást csak törvényben foglalt esetekben tagadhatjuk meg jogszabályi hely megjelölésével, valamint a bírósági jogorvoslat illetve a Hatósághoz fordulás lehetőségéről tájékoztatással.

Vállalkozásunk a személyes adatok helyesbítésről, zárolásról, megjelölésről és törlésről Önt, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította, kivéve akkor, ha az értesítés elmaradása az Ön jogos érdekét nem sérti.

Amennyiben az Ön helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesítjük, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban vagy – az Ön hozzájárulásával – elektronikus úton közöljünk elutasításunk indokait és tájékoztatjuk Önt a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Amennyiben Ön tiltakozik a személyes adatai kezelése ellen, a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 30 napon belül megvizsgáljuk és a döntésünkről Önt írásban tájékoztatjuk. Amennyiben úgy döntöttünk, hogy az Ön tiltakozása megalapozott, abban az esetben az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszüntetjük és az adatokat zároljuk, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbítottuk, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Megtagadjuk a kérés teljesítését ha bizonyítjuk, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Amennyiben Ön a döntésünkkel nem ért egyet, illetve ha elmulasztjuk a 30 napos határidőt, a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül Ön bírósághoz fordulhat.

Az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik, a per – az érintett választása szerint – az érintett lakhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Külföldi állampolgár a szokásos tartózkodási helye vagy munkahelye szerint illetékes felügyeleti hatósághoz is fordulhat panasszal.

Kérjük Önt, hogy mielőtt a felügyeleti hatósághoz vagy bírósághoz fordulna panaszával – egyeztetés és a felmerült probléma minél gyorsabb megoldása érdekében – keresse meg Vállalkozásunkat.

Melyek a főbb irányadó jogszabályok tevékenységünkre?

  • a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény – (Infotv.)
  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)
  • 2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről
  • 2017. évi CXCII. törvény egyes oktatási, szakképzési és felnőttképzési törvények és az azokkal összefüggő tárgyú törvények módosításáról *
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény – (Eker tv.)
  • az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény – (Ehtv)
  • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyvtv.)
  • a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény. (Pktv.)
  • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Vállalkozásunk fenntartja magának a jogot jelen Adatkezelési tájékoztató módosítására, amelyről az érintetteket megfelelő módon tájékoztatja. Az adatkezeléssel kapcsolatos információk közzététele az alábbi helyeken történik:

Budapest, 2018., április 08.