Kardiológiai szakrendelés

Kardiológiai szakrendelés

ÚJ SZOLGÁLTATÁS

Kardiológiai vizsgálat

Szívultrahang vizsgálat, hasi ultrahang vizsgálatok előjegyezhetők!

Dr. Kiss Gergely, 2011-óta az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékének munkatársa, jelenleg a Műszeres Diagnosztikai Egység orvosa, ahol harmadik éve tart kisállat-kardiológiai szakrendelést és végez hasi ultrahang szakvizsgálatokat, illetve ezek oktatásában vesz részt magyar, angol és német nyelven. 

Posztgraduális, minősített egyetemi vizsgákkal rendelkezik a kardiológia, elektrokardiográfia (EKG) az ultrahangos képalkotás és a klinikai genetika területén. Rendszeres résztvevője és előadója nemzetközi szakmai konferenciáknak.

Szakterületei: állatorvosi kardiológia, ultrahang diagnosztika, kutyák és macskák belgyógyászata, örökletes betegségek / klinikai genetika.

Szolgáltatások

Teljes körű kardiológia kivizsgálás és terápiás javaslatok (fajta-specifikus szűrővizsgálatok, szerzett és veleszületett szívbetegségek diagnosztikája és gyógyszeres terápiája, műtét előtti kivizsgálás, szívférgesség diagnosztizálása és gyógyszeres kezelése). Teljes körű hasi ultrahang vizsgálatok, ultrahang vezérelt mintavételek vékonytűvel. 

Teljes körű belgyógyászati szaktanácsadás és örökletes betegségekkel / klinikai genetikával kapcsolatos szaktanácsadás

Az ultrahangos vizsgálatok minősége nagyobb részben az azt végző orvos szaktudásától, kisebb részben a készüléktől függ. Rendelőnkben mindkét fontos feltétel teljesül. 

A vizsgálatokhoz minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges.

(Hasi ultrahangos vizsgálathoz felnőtt állat esetén lehetőleg 8 óra koplalás és bő folyadékbevitel ajánlott.)

Kisállat-kardiológiai szakrendelés

Kutyák és macskák veleszületett és szerzett szívbetegségeinek teljes körű kivizsgálása és gyógyszeres terápiája. Műtét előtti kardiológiai kivizsgálás, fajta-specifikus kardiológiai szűrővizsgálatok, időskori kivizsgálás, szívférgesség kivizsgálása és terápiája, kisállat-kardiológiai szaktanácsadás. Örökletes betegségekkel kapcsolatos tanácsadás. A kardiológiai szakvizsgálat tartalmazza a részletes fizikális és szívultrahang vizsgálatot, valamint szükség esetén EKG és laboratóriumi vizsgálatokat is.

*Macskák és 1-2 kg körüli kiskutyák (pl. 2 hónapos csivava kölyök) részletes és ideális kardiológiai vizsgálatához speciális, csecsemőkhöz való ultrahangfej szükséges. A jelenlegi fejekkel ilyen méretű állatoknál főleg sürgősségi vizsgálatok végezhetők (szív eredetű ok kizárása, vagy megerősítése), részletes szűrés csak kivételes esetekben.

A szívbetegségek lehetséges jelei kisállatokban

Fáradékonyság, ájulás, nehezített légzés, köhögés, kitelt has, lilás, vagy sápadt nyálkahártyák. Macskákban jellemző a lihegés, hirtelen lesántulás a hátsó lábon. Rutin állatorvosi vizsgálatkor szívzörejek, ritmuszavarok tűnhetnek fel. Fontos hangsúlyozni, hogy a szívet érintő leggyakoribb problémák kezdetben általában tünetmentesek és korai felfedezésük a gyógykezelés hatékonyságát jelentősen növeli. A számos fajtában gyakori veleszületett szívbetegségek egy része gyógyítható, ha korán felismerik. Éppen ezért minden kölyökkutyát oltáskor hallgatózással vizsgálni kell és szívzörej esetén szívultrahang vizsgálatot javasolt végezni.

Hasi ultrahang szakvizsgálatok

Az összes hasüregi szervre (máj, lép, vesék, nyirokcsomók, hasi erek, mellékvesék, hasnyálmirigy, gyomor-bélrendszer, húgyhólyag, nemi szervek) kiterjedő részletes ultrahangos szakvizsgálat, melyet a teljes kivizsgálás részeként végzünk. Az ultrahangos képalkotó vizsgálat minden belgyógyászati kivizsgálás, szülészeti kivizsgálás, vagy időskori, illetve egyéb szűrővizsgálat fontos része. A képalkotáson kívül lehetőség van biztonságos, ultrahang vezérelt módon vékonytűvel történő mintavételre is hasüregi folyadékból, elváltozott szervekből, illetve húgyhólyagból laboratóriumi vizsgálat céljára.

Időpont foglalható az alábbi számon: +36 1 294 2518 , +36 30 538 4736 

Amennyiben rendelkezik beutalóval, vagy előzetes vizsgálati eredménnyel (korlap), küldje el emailben az info@murmuczok.hu címre.

Kisállat-kardiológiai szakrendelés - Dr. Kiss Gergely

ÁRLISTA 2020. június 01-től

Kardiológiai szakvizsgálat (fizikális vizsgálat, szívultrahang, konzultáció, EKG (ha szükséges)) 20 000 Ft
Hasi ultrahang szakvizsgálat 18 000 Ft
Hasi és kardiológiai ultrahang és szakvizsgálata együtt 29 000 Ft
UH ultrahang vezérelt citológiai mintavétel vékonytűvel 3000 Ft + labor vizsgálat díja
Belgyógyászati véleményezés, illetve klinikai genetikai / örökletes betegségekkel kapcsolatos szaktanácsadás 14 000 Ft-tól
Sürgősségi beavatkozások (szívburok, vagy mellkas csapolása) alap vizsgálati díj + esetleges anesztézia díja + 10 000 Ft