Téli intelmek és tanácsok kisállataink védelmében 2.

Kedvenceink is fáznak – azaz itt a kutya hideg

Embernek és állatnak is egyaránt nehéz amikor ősz után bekopog a téli hideg. Nálunk szó szerint bekopog, mert három kutyánkból a legbátrabb, mancsával kopogtat a bejárati ajtón, ha úgy érzi az időjárás tréfálkozik vele. Mindenkinek javasoljuk a nagy hideg előtt, az alábbi óvintézkedéseket tegye meg:

Tanács 1

Bár a cicák és kutyák többsége téli bundát növeszt, ez nem elég védelem a didergető hidegben. A kertben tartott kedvencednek legyen lehetősége elbújni, összekuporodni egy védett száraz helyen. Ezt magad is kialakíthatod régi takaró, szőnyeg, esetleg polifoam segítségével. Ellenőrizd, hogy ne ázzon be, a szél és esetlegesen majd a porhó miatt legyen rajta védelem a bejáratnál is. Ha van külön háza akkor is téliesítsd!

Tanács 2

A normális testhőmérséklet fenntartásához extra kalóriákra van szüksége a kertben tartott kedvencünknek. Gondoskodjunk kalóriadúsabb élelemről, inkább kisebb adagokban, hogy az el nem fogyasztott táp ne fagyjon meg. Nagy hidegben a tápot forró vízbe áztatva is adhatjuk kutyusunknak.

Tanács 3

A kertben kint hagyott ivóvíz fagyott állapotban nem ivóvíz. Napjában többször melegebb vizet adjál kedvencednek.

Tanács 4

A kutyák többségét kellően megvédi a hidegtől téli szőrzetük. Vannak azonban rövid vagy ritkább szőrű fajták, melyek bundája nem nyújt megfelelő védelmet. Itt kell említést tennünk a kölyök, öreg, frissen nyírt, illetve beteg állatokról is; ezeket az állatokat semmiképpen se hagyjuk hosszabb ideig a szabadban tartózkodni (fagyási sérülések elkerülése). Ilyenkor nagy segítség lehet, az oly divatos, de egyben hasznos kutyaruha.

A rövid vagy ritkásabb szőrű állatok (például: schnauzer, yorki) különös figyelmet igényelnek, így őket 5 fok alatt veszélyes lehet kint hagyni, mert a fülük, farkuk végei elfagyhatnak.

Tanács 5

Ne feledjük kedvencünk mancsára veszélyt jelenthet a téli hideg, hiszen a fagyos, esetleg sós aszfalton felrepedezhetnek talppárnái! Ennek a megakadályozására ajánljuk a következő szezonális, kellemes illatú mancsápoló krémet, mely speciális összetevőinek köszönhetően védi meg kedvencünk talpát a zord időben! A méltán kedvelt kék kenőcs is megtalálható benne!

A termék kapható patikánkban, érdeklődni lehet:
06 1 / 294 25 18

Forrás:
http://feleloskisallattartas.hu/teli-intelmek-es-tanacsok-kisallataink-vedelmeben-2/