Téli intelmek és tanácsok kisállataink védelmében 2.

Kedvenceink is fáznak – azaz itt a kutya hideg

Embernek és állatnak is egyaránt nehéz amikor ősz után bekopog a téli hideg. Nálunk szó szerint bekopog, mert három kutyánkból a legbátrabb, mancsával kopogtat a bejárati ajtón, ha úgy érzi az időjárás tréfálkozik vele. Mindenkinek javasoljuk a nagy hideg előtt, az alábbi óvintézkedéseket tegye meg:

Tanács 1

Bár a cicák és kutyák többsége téli bundát növeszt, ez nem elég védelem a didergető hidegben. A kertben tartott kedvencednek legyen lehetősége elbújni, összekuporodni egy védett száraz helyen. Ezt magad is kialakíthatod régi takaró, szőnyeg, esetleg polifoam segítségével. Ellenőrizd, hogy ne ázzon be, a szél és esetlegesen majd a porhó miatt legyen rajta védelem a bejáratnál is. Ha van külön háza akkor is téliesítsd!

Tanács 2

A normális testhőmérséklet fenntartásához extra kalóriákra van szüksége a kertben tartott kedvencünknek. Gondoskodjunk kalóriadúsabb élelemről, inkább kisebb adagokban, hogy az el nem fogyasztott táp ne fagyjon meg. Nagy hidegben a tápot forró vízbe áztatva is adhatjuk kutyusunknak.

Tanács 3

A kertben kint hagyott ivóvíz fagyott állapotban nem ivóvíz. Napjában többször melegebb vizet adjál kedvencednek.

Tanács 4

A kutyák többségét kellően megvédi a hidegtől téli szőrzetük. Vannak azonban rövid vagy ritkább szőrű fajták, melyek bundája nem nyújt megfelelő védelmet. Itt kell említést tennünk a kölyök, öreg, frissen nyírt, illetve beteg állatokról is; ezeket az állatokat semmiképpen se hagyjuk hosszabb ideig a szabadban tartózkodni (fagyási sérülések elkerülése). Ilyenkor nagy segítség lehet, az oly divatos, de egyben hasznos kutyaruha.

A rövid vagy ritkásabb szőrű állatok (például: schnauzer, yorki) különös figyelmet igényelnek, így őket 5 fok alatt veszélyes lehet kint hagyni, mert a fülük, farkuk végei elfagyhatnak.

Tanács 5

Ne feledjük kedvencünk mancsára veszélyt jelenthet a téli hideg, hiszen a fagyos, esetleg sós aszfalton felrepedezhetnek talppárnái! Ennek a megakadályozására ajánljuk a következő szezonális, kellemes illatú mancsápoló krémet, mely speciális összetevőinek köszönhetően védi meg kedvencünk talpát a zord időben! A méltán kedvelt kék kenőcs is megtalálható benne!

A termék kapható patikánkban, érdeklődni lehet:
06 1 / 294 25 18

Mit csinálunk még?

Szolgáltatásaink

A modern szemléletű állatgyógyászat egyre több új eszközt vet be a gyógyítás és a rehabilitáció területén, amelyek magas szinten képesek jobbá tenni kedvenceink életét. A Murmuczok Állatgyógyászati Centrum szolgáltatásait ehhez igazodva állítottuk össze.

Kisállat ortopédiai szakrendelés

Dr. Papp Zalán kisállatgyógyász szakállatorvos, ortopédus rendelése, ahol a szakvizsgálattól a műtétig kíséri végig négylábú pácienseit.

Kardiológiai szakrendelés

Kutyák és macskák veleszületett és szerzett szívbetegségeinek teljes körű kivizsgálása és gyógyszeres terápiája, valamint hasi ultrahang vizsgálat.

Bőrgyógyászati szakrendelés

Dr. Sike Nikolett, klinikus állatorvos rendelése, ahol a bőrbetegségek alapos diagnosztizálása után a kezelési módok kiválasztása is megtörténik.

Szobatiszta pamacsok

Exkluzív szocializációs tanfolyam a legkisebb kölyökkutyáknak, még a kutyasuli előtt, Gyulainé Szak Enikő kutyaviselkedés-terapeuta szakmai vezetésével.

Polarisol lámpa – fényterápia

A polarizált fény bőrbetegségek, ízületi megbetegedések, akár a légúti megbetegedések kezelésében is kiegészítő vagy önálló terápiás módszer lehet.

Bemer

Különböző kóros állapotok kezelése a BEMER 3000 Vet készülék által kibocsátott mágneses hullámok segítségével, bérletes rendszerben is.

Gazdibarát ajánlatok

A felelős és kulturált állattartás támogatására a lehető legkedvezőbb árakon a tervezhető beavatkozások, állatorvosi-, illetve gyógyszerköltségek.

Ivartalanítási kampány

A CEVA gyógyszergyártó cég támogatásával kedvezményes áron elérhető kutya, macska és kisállat ivartalanítás a megjelölt időszakokban.