Tudnivalók

Nyúl kisokos

MURMUCZOK Nyúl oltási protokoll Kölyök állatok alapimmunizálása 6-8 hetes korban kombinált oltás – (myxomatosis, RHD-1 – nyulak vérzéses betegsége ellen)  4 hét múlva oltás ismétlés  2-3 hét múlva RHD-2 elleni védőoltás ( melyet fél év múlva ismételni kell) Felnőtt állatok oltása

Veszettség

Egy olyan betegségről beszélünk a veszettség kapcsán, ami ellen mind a mai napig küzd az emberiség. Fertőzés esetén halálos kimenetelű a lefolyása a kisállatainknál, de embert ért fertőzés esetében is záros határidőn belül el kell kezdeni a kezelést! Emberre és állatra egyaránt veszélyes.

Tavaszi zsongás, felhőtlenül

Itt a tavasz, melegszik a levegő, jön a jó idő. Sűrűbben nyitunk ablakot, nagyobb sétákra megyünk, élvezzük a napsütés simogató sugarait. De ne felejtsük el, hogy a természet éledésének ára van! Igen, ébred a természet és ezzel a rovarok, kétlábúak, négylábúak és a madarak is élénkebbek lesznek. Jön tehát a kullancs- és szúnyogszezon. (Hurrá!)

Téli intelmek és tanácsok kisállataink védelmében 4.

Hogyan téliesítsük a kutyaházat? Minden felelős gazdi igyekszik kisállatát minél nagyobb biztonságban tudni, és lehetőségeihez mérten megadni neki mindazt a gondoskodást, amire szüksége van. A téli hideg időjárás miatt aktuális a kinti állatok ellátásáról beszélni. Sokan nem is gondolják, hogy annak ellenére, hogy szőrös kis kedvencünk bundával rendelkezik, bizony komolyan fázhat.

Téli intelmek és tanácsok kisállataink védelmében 3.

Egyre többet lehet a közösségi médiában látni és hallani, amint kutyások és nem kutyások azon vitatkoznak, hogy szükséges-e az utak sózása ilyenkor télen. Mindenki egyetért abban, hogy szükség van valamilyen síkosságmentesítésre az utakon, legfőképp a járdákon, hiszen a téli balesetek elég gyakoriak a gyalogosok körében is.

Téli intelmek és tanácsok kisállataink védelmében 2.

Kedvenceink is fáznak – azaz itt a kutya hideg Embernek és állatnak is egyaránt nehéz amikor ősz után bekopog a téli hideg. Nálunk szó szerint bekopog, mert három kutyánkból a legbátrabb, mancsával kopogtat a bejárati ajtón, ha úgy érzi az időjárás tréfálkozik vele. Mindenkinek javasoljuk a nagy hideg előtt, az alábbi óvintézkedéseket tegye meg: Tanács 1

Téli intelmek és tanácsok kisállataink védelmében 1.

Mikor figyeljünk négylábú családtagunkra ebben a kutya hideg időben? Melyik kis vagy akár nagytestű kutya mit bír, és mi az a hideg ami már nem ajánlott kedvencünknek?